Last news in Fakti

24 Юни, 2024 17:21 2 439 31

Районна прокуратура – Пловдив за смъртта на британец пред пловдивска болница: Бил е бутнат от охранителите на земята

  • британски гражданин-
  • пловдивска болница

67-годишният мъж е починал в ранните часове на следващия ден след инцидента

Районна прокуратура – Пловдив за смъртта на британец пред пловдивска болница: Бил е бутнат от охранителите на земята - 1

По повод запитвания от медии ви уведомяваме, че Районна прокуратура – Пловдив наблюдава досъдебно производство за установяване на причините за настъпилата смърт на Р.Г., на 67 г., британски гражданин. Той е починал на 19.06.2024 г. в гр. Пловдив, в УМБАЛ „Св. Георги“, в Отделението по токсикология, където е бил приет
същия ден.

Установено е, че на 18 юни 2024 г., вечерта, Р.Г. е потърсил лекарска помощ вболницата. Той е бил прегледан, след което освободен. Малко по-късно Р.Г. се е върнал в болничното заведение, като е настоявал отново да бъде прегледан.

Поради тази причина е бил подаден сигнал на частната охранителна фирма, ангажирана със сигурността на болницата. Няколко служители от фирмата се отзовали пред входа на „Спешния център“ на УМБАЛ „Св. Георги“. Там възникнала конфликтна ситуация между британския гражданин и охранителите.

Те се опитали да го отстранят от района на болницата, но той отказал, настоявайки да бъде прегледан от лекар. В това време Р.Г. е бил бутнат на земята от един от охранителите и е останал там до пристигането на полицейски екип от Второ РУ, гр. Пловдив, където е бил подаден сигнал за инцидента.

Служителите на МВР са установили, че Р.Г. в бил в съзнание. Впоследствие той е бил приет в Отделението по токсикология в болницата, където е починал в ранните часове на 19 юни 2024 г.

По досъдебното производство се извършват действия по разследването - разпитват се свидетели, иззети са веществени доказателства, назначена е тройна съдебномедицинск експертиза, която да отговори на въпроса каква е причината за смъртта на Р.Г. и дали има травматични увреждания по тялото му, както и химическа експертиза, която да установи дали в кръвта на починалия е имало наличие на алкохол.

След събиране на всички доказателства наблюдаващият прокурор ще направи анализ и ще се извърши преценка за евентуално привличане към наказателна отговорност.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пак невинни дофтори

    53 13 Отговор
    и охранители готови на всичко да си пазят службицата, че човека усетил че му идва края и са го отпратили първия път без нужните мерки за лекуване и затова опитал втори път не знаейки че е на грешното място

    Коментиран от #3

  • 2 Ми в тия жеги

    17 42 Отговор
    По-малко да беше пукал. Прегледали го, той пак се върнал и настоявал да го приемат.Бутнал го охранителят, ама не го взели в травматология, ами в токсикология. Може и в момента на прегледа да не е бил за хоспитализиран. Я да отиде българин в британска болница да видим дали ще му правят такива метани.
  • 3 демек

    50 12 Отговор

    До коментар #1 от "пак невинни дофтори":

    лекарите у нас са опасни за вашето здраве и живот.
  • 4 Без коментар

    14 12 Отговор
    Впоследствие той е бил приет в Отделението по токсикология в болницата....
  • 5 Един

    47 10 Отговор
    В българските болници са убити доста-пациенти така,че този просто е поредния.Лечение и грижи получава,само който си плаща като поп.
  • 6 стига глупости

    59 8 Отговор
    Я качете клипа да видим как е "бутнат" !
    В нормална държава тая болница ще я разконтрят , барабар с охранителната фирма .
    То и сега не се е разминало , ако чуждото посолство се намеси и намери добри адвокати .

    Коментиран от #28

  • 7 Гост

    21 47 Отговор
    Голям мерак да оплюете и лекари и охранители.... я се пробвайте пияни да влезете в щатска болница.... ама от де да знаете, кат по-далеко от околийския град не сте мърдали....

    Коментиран от #11, #30

  • 8 а уж са се клели с Хипократовата клетва

    39 8 Отговор
    Банда търгаши има в болниците .
  • 9 доктор Куин лечителката

    33 4 Отговор
    То сега лекари не стават най способните . За лекар и зъболекар завършват тия които имат пари .
    И после ...дай , дай , дай ....скубане ... скубане ...скубане ...
    А иначе пълни некадърняци .
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Сила

    45 5 Отговор

    До коментар #7 от "Гост":

    ТОВА СА ПРОВИНЦИАЛНИ ПОЛУИДИОТИ ПРИМАТИ.... В САЩ РОДНИНИТЕ НА ЖЕРТВАТА ЩЕ СЪДЯТ БОЛНИЦАТА И ФИРМАТА ЗА МИЛИОНИ.... И ЩЕ СПЕЧЕЛЯТ ДЕЛОТО...!!!

    Коментиран от #14

  • 12 бяла мафия ЕООД

    22 3 Отговор
    нали знаете парата прави фукарата.
  • 13 Да,бе

    41 5 Отговор
    На територията ако лекарите не успеят да умъртвят поредният пациент вече викат на помощ охраната....
  • 14 Да де

    4 10 Отговор

    До коментар #11 от "Сила":

    Ама само ако имат здравна застраховка.

    Коментиран от #20

  • 15 Търговско дружество

    35 4 Отговор
    На записите се вижда как четирима охранители бият английски пенсионер, в двора на болницата, пред свидетели.
  • 16 Град Козлодуй

    30 5 Отговор
    СЪД за МУТРИТЕ БИЯЧИ това не са Охранители а зверове
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Охраните -

    24 4 Отговор
    убийци !
  • 19 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    31 5 Отговор
    Ако бях аз или някой друг с бг-гражданство щяхте да си тиражирате .......лъжите,които сега тиражирате.Нещо като убитото от нсо,семейство от варна.Но това е английски поданик.Ще ви осъдят яко ганчоовци,но ще платите с нашите пари.Дано някой Джоновец ви въздаде....
  • 20 В случая

    19 0 Отговор

    До коментар #14 от "Да де":

    държавата им ще ги подкрепи изцяло !
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Иван Грозни

    13 7 Отговор
    Бил "бутнат". Кой вярва на БГ прокуратурата? Ами тия дето падат като круши от балконите по черноморието и те ли са бутнати.
  • 23 Жоро

    18 1 Отговор
    В България половината селски бабаити и най кофти ченгета са охранители те трябва данодят на курсове по елементарно общуване с хората и но половин година тестове и изпити

    Коментиран от #27

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Кафе е отговорността на лекарите

    10 4 Отговор
    Кой лекар е бил на смяна. Да се търси отговорност и на първия лекар които го е изписал и на втория които го е пренебрегнал .
    Причиняване на смърт по немарливост
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Файърфлай

    18 1 Отговор

    До коментар #23 от "Жоро":

    А не е ли най-справедливо частните охранителни фирми да си охраняват частни персони и обекти.Защото възниква логичния въпрос ами тогава каква е работата на полицията ?
  • 28 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 13 Отговор

    До коментар #6 от "стига глупости":

    На клипа се вижда, че е пиян като талпа и няма реална преценка за състоянието си. Охранителят просто го дръпна за ръката и англичанина се просна на земята...
  • 29 Павел пенев

    15 2 Отговор
    У нас нямаш право да поискаш повторен преглед от лекари. Ако направиш това значи си нарушител и следва да бъдеш пребит от охраната, което се вижда от снимковия материал. Европейско демократично здравеопазване. Честито на всички вярващи в него.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ...

    4 1 Отговор
    Явно е бил пред инфаркт или инсулт. Система са му сложили и ги пускат, а следва в отделение да бъде приет. Ще има осъдени, граждански иск и за лекари и за охраната. 68, предимно е гореописаните инсулт инфаркт. Жалко за човека. Бог да го прости.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове